Vanaf 3 mei worden mensen met een medisch risico die jonger zijn dan 60 jaar, uitgenodigd voor een coronavaccinatie. Het gaat om de mensen die ook elk jaar een uitnodiging van de huisarts krijgen voor de griepprik.

Bent u jonger dan 60 jaar en krijgt u elk jaar een uitnodiging voor de griepprik? Dan krijgt u begin mei een uitnodiging van de huisarts voor een coronavaccinatie. De vaccinatie krijgt u op een locatie van de GGD.

De huisarts weet welke mensen in zijn of haar praktijk elk jaar de griepprik krijgen. Daarom is het het snelst als de huisarts nu de uitnodigingen voor de coronavaccinatie verstuurd. De vaccinaties worden gegeven door de GGD, het gaat om het BioNTech/Pfizer of Moderna-vaccin.

Heeft u een uitnodiging gekregen, dan kunt u daarmee dus een afspraak voor de prik maken bij de GGD. Het nummer dat u daarvoor moet bellen, staat in de uitnodiging die u krijgt. Bent u eerder al gevaccineerd, dan hoeft u geen afspraak te maken. 

Let op: Wanneer u uw uitnodiging precies krijgt, hangt bijvoorbeeld af van het aantal vaccins dat beschikbaar is. U kunt gewoon de uitnodiging afwachten.

 

terug naar de homepage

handen vullen injectiespuit ampul vaccinatie